Zdravá a vyvážená
strava je jedním ze základních pilířů práce na sobě. Tak jako
ve všech oblastech života nám to i zde Matrix nijak nezlehčuje,
ba naopak. Ovoce a zelenina v supermarketech obsahuje stále méně
vitamínů a minerálních látek, do potravin se přidává stále
více „éček“ a „potravinové chemie“. Z hlediska
jemněhmotných energií je řada takových dobrot skutečně až
toxických. Avšak s tím, jak supermarkety a nadnárodní koncerny
chrlí stále méně a méně kvalitní potraviny, skupují domácí
výrobce, a záměrně snižují kvalitu jejich produktů, (Toto se
děje zejména ve Východoevropských, tedy Slovanských zemích, a
není to žádnou náhodou, nýbrž spíše plánem.) tak na druhou
stranu však rostou a rodí se noví malovýrobci, pěstitelé,
farmáři a pekaři, kteří se snaží dělat vše po staru, bez
chemie a podle původních receptur. Zákony EU proti kvalitním
potravinám hravě obejdou a tak se zubní pasta dělaná pouze z
přírodních produktů (a samozřejmě bez fluoru!) prodává vesele
jako „dekorace“ a sýry vyráběné dle původních postupů jako
„krmné“.
Stačí chvíli
hledat a zjistíme, že najít kvalitní potraviny vlastně až
takový problém není a že je lze koupit i za rozumnou cenu. Tedy s
kvalitou by problém nebyl, jak ale s kvantitou? Ačkoli je to vždy
individuální, přece jen se dá obecně říci, že s tím jak na
sobě pracujeme, otevíráme si čakry a zvyšuje se nám frekvence
vibrací, tak potřebujeme méně fyzické potravy a naopak jsme více
naladěni na příjímání energie z prány. Je to tedy o tom, umět
naslouchat svému tělu, propojit se s ním, milovat ho, vnímat jeho
potřeby.
Jsou zde určité
mýty o tom, že kdo chce „duchovně růst“ měl by se stát
veganem, přestat pít alkohol, kávu a všechny ostatní nápoje
obsahující theiny a tak podobně. Nejlépe také zařadit do
jídelníčku co nejvíce potravin a koření ze všech možných
koutů světa….
Takovéto
znásilňování vlastního těla může skončit také velmi
tragicky. Ano, červené maso rozhodně výrazným způsobem snižuje
frekvenci vibrací a jeho zpracování stojí naše tělo mnoho
energie. Ale pokud jsme měli například několik inkarnací v těle
příslušníků jednoho nejmenovaného kočovného kmene, který
přišel do Evropy před mnoha staletními z území dnešní Indie,
u kterého je maso základem jeho jídelníčku, tak nám to úplně
bez masa půjde jen těžko, protože zkrátka tato informace je
zapsaná v osobním morfogenetickém poli fyzického těla a maso
tedy alespoň v nějakém množství potřebujeme. V těchto
případech je vždy nejjednodušší zařadit místo červeného
masa maso krůtí a více rybího masa. Krůta je jediná drůbež, u
které máme jistotu, že v jejím mase nejsou přítomna (jinak ve
vší drůbeži téměř všudypřítomná) antibiotika, neboť po
jejich konzumaci krůta uhyne. Vždy také platí a platilo, že pro
tělo jsou nejlepší ty potraviny, které pocházejí z plodů země,
ve které žijeme. Tedy pro nás jako pro Čechy je mnohem
přínosnější například jablko nežli pomeranč. Protože z
jablka si dokáže vzít naše tělo mnohem více látek nežli z
pomeranče (i kdyby byl vypěstován a ošetřen bez chemie, což je
dnes již utopie). To je dáno tím, že každá země má své
specifické nejen podnebí či kvalitu půdy, ale také svou
energetickou kvalitu a vibrace.
Tvrdý alkohol je
skutečně jed, ale k naprosté abstinenci určitě není z pohledu
práce na sobě důvod. Všechny přírodní národy a kmeny vždy
měly a mají ve své kuchyni nějaký mírně alkoholický nápoj,
který je obsahem alkoholu na úrovni piva. Červené víno, pokud je
kvalitní a dokážeme s ním pracovat, nám může být velmi
přínosné. Vždy ale platí, že je třeba znát množství jaké
je pro nás vhodné a samozřejmě se neopíjet :). Červené víno
bylo vždy posvátným nápojem a sloužilo při řadě rituálů a
tak bychom k němu také měli přistupovat.
Vše co jíme,
bychom vždy měli jíst s chutí. Pokud si pokrm sami připravujeme,
tak to dělat vždy s láskou a plně se na to při jeho přípravě
koncentrovat. Existují velmi staré a účinné techniky jak si
potravu energeticky ošetřit a zharmonizovat. Zde si představíme
dvě takovéto techniky, které používali také staří Slované
(nebo Praslované, chcete-li). Při jedné se pracuje se srdeční
čakrou a při druhé s jazykovou čakrou (ta je napojena na krční
čakru).
Harmonizace srdeční
čakrou
Když je před námi
pokrm na stole, posíláme do něj energii ze srdeční čakry.
Představujeme si, že vždy na nádechu nadechneme proud světla z
„božského zdroje“ do srdeční čakry skrze záda a na výdechu
pošleme proud světla do pokrmu, který je před námi na stole.
Tuto energii vnímáme jako univerzální léčivou, která z našeho
pokrmu udělá doslova elixír zdraví, lásky a hojnosti. Tento
proud světla si můžeme představovat jako zlatý nebo zářivě
bílý, či bezbarvý. Stačí zde tři až pět takovýchto proudů
světla.
Harmonizace čakrou
v jazyku
Používáme ji v
momentě, kdy již máme stravu v ústech. Představujeme si, jak nám
celou ústní dutinu vyplňuje zářivě zlaté světlo, které vše
co jíme, a co našimi ústy prochází, zharmonizuje. Zdrojem tohoto
světla je bod uprostřed kořene jazyka. Tato jednoduchá technika
je svého druhu energetickou dezinfekcí. Můžeme ji také snadno
naučit děti, které jsou občas z různých důvodů vystaveny
nekvalitní stravě.
K tématu stravy
bych také rád doporučil tento rozhovor s Antónií Mačingovou,
který není zdaleka jen o dietě a je v něm řada zajímavých
informací týkajících se stravování.
Jan
Podobné články: Cítím potřebu změny. Co mám dělat?, Uplatňujme principy harmonie v každodenním životě - jen meditovat nestačí, Filištíni, hledači a klíč k vyšším dimenzím, První "hodiny" po probuzení aneb co se stane, když se nám rozvine mimosmyslové vnímání
Cítím a snažím se to dělat jak jste napsal Jane.
OdpovědětVymazatDoplním ještě důležitost pití čisté vody.
K vyhledávání kvalitní a čisté potraviny mně přivedli půsty.
Už jsem tedy delší půst (nad 7 dní) neměl pár let, neboť necítím potřebu ale od roku 1993 jsem se měl každý rok množství 3, 7, 14 a pár 21 denních půstů.
Jane jaký máte prosím názor na delší půsty?
Pavel Z
Kdo mi zaručí, že dnešní zelenina, ovoce je zdravé i když si to pěstuji doma. Půda je zničená chemtrails i když hnojím přírodním materiálem. Spíš je to v chování lidí, to je základ. Meditace, otevírání čaker a to nás navádí i ke stravě i když...........
OdpovědětVymazat