sobota 3. března 2018

O stravování během duchovní transformace, kvalitě potravin a jejich energetické harmonizaci




Zdravá a vyvážená strava je jedním ze základních pilířů práce na sobě. Tak jako ve všech oblastech života nám to i zde Matrix nijak nezlehčuje, ba naopak. Ovoce a zelenina v supermarketech obsahuje stále méně vitamínů a minerálních látek, do potravin se přidává stále více „éček“ a „potravinové chemie“. Z hlediska jemněhmotných energií je řada takových dobrot skutečně až toxických. Avšak s tím, jak supermarkety a nadnárodní koncerny chrlí stále méně a méně kvalitní potraviny, skupují domácí výrobce, a záměrně snižují kvalitu jejich produktů, (Toto se děje zejména ve Východoevropských, tedy Slovanských zemích, a není to žádnou náhodou, nýbrž spíše plánem.) tak na druhou stranu však rostou a rodí se noví malovýrobci, pěstitelé, farmáři a pekaři, kteří se snaží dělat vše po staru, bez chemie a podle původních receptur. Zákony EU proti kvalitním potravinám hravě obejdou a tak se zubní pasta dělaná pouze z přírodních produktů (a samozřejmě bez fluoru!) prodává vesele jako „dekorace“ a sýry vyráběné dle původních postupů jako „krmné“.

Stačí chvíli hledat a zjistíme, že najít kvalitní potraviny vlastně až takový problém není a že je lze koupit i za rozumnou cenu. Tedy s kvalitou by problém nebyl, jak ale s kvantitou? Ačkoli je to vždy individuální, přece jen se dá obecně říci, že s tím jak na sobě pracujeme, otevíráme si čakry a zvyšuje se nám frekvence vibrací, tak potřebujeme méně fyzické potravy a naopak jsme více naladěni na příjímání energie z prány. Je to tedy o tom, umět naslouchat svému tělu, propojit se s ním, milovat ho, vnímat jeho potřeby.



Jsou zde určité mýty o tom, že kdo chce „duchovně růst“ měl by se stát veganem, přestat pít alkohol, kávu a všechny ostatní nápoje obsahující theiny a tak podobně. Nejlépe také zařadit do jídelníčku co nejvíce potravin a koření ze všech možných koutů světa….

Takovéto znásilňování vlastního těla může skončit také velmi tragicky. Ano, červené maso rozhodně výrazným způsobem snižuje frekvenci vibrací a jeho zpracování stojí naše tělo mnoho energie. Ale pokud jsme měli například několik inkarnací v těle příslušníků jednoho nejmenovaného kočovného kmene, který přišel do Evropy před mnoha staletními z území dnešní Indie, u kterého je maso základem jeho jídelníčku, tak nám to úplně bez masa půjde jen těžko, protože zkrátka tato informace je zapsaná v osobním morfogenetickém poli fyzického těla a maso tedy alespoň v nějakém množství potřebujeme. V těchto případech je vždy nejjednodušší zařadit místo červeného masa maso krůtí a více rybího masa. Krůta je jediná drůbež, u které máme jistotu, že v jejím mase nejsou přítomna (jinak ve vší drůbeži téměř všudypřítomná) antibiotika, neboť po jejich konzumaci krůta uhyne. Vždy také platí a platilo, že pro tělo jsou nejlepší ty potraviny, které pocházejí z plodů země, ve které žijeme. Tedy pro nás jako pro Čechy je mnohem přínosnější například jablko nežli pomeranč. Protože z jablka si dokáže vzít naše tělo mnohem více látek nežli z pomeranče (i kdyby byl vypěstován a ošetřen bez chemie, což je dnes již utopie). To je dáno tím, že každá země má své specifické nejen podnebí či kvalitu půdy, ale také svou energetickou kvalitu a vibrace.

Tvrdý alkohol je skutečně jed, ale k naprosté abstinenci určitě není z pohledu práce na sobě důvod. Všechny přírodní národy a kmeny vždy měly a mají ve své kuchyni nějaký mírně alkoholický nápoj, který je obsahem alkoholu na úrovni piva. Červené víno, pokud je kvalitní a dokážeme s ním pracovat, nám může být velmi přínosné. Vždy ale platí, že je třeba znát množství jaké je pro nás vhodné a samozřejmě se neopíjet :). Červené víno bylo vždy posvátným nápojem a sloužilo při řadě rituálů a tak bychom k němu také měli přistupovat.



Vše co jíme, bychom vždy měli jíst s chutí. Pokud si pokrm sami připravujeme, tak to dělat vždy s láskou a plně se na to při jeho přípravě koncentrovat. Existují velmi staré a účinné techniky jak si potravu energeticky ošetřit a zharmonizovat. Zde si představíme dvě takovéto techniky, které používali také staří Slované (nebo Praslované, chcete-li). Při jedné se pracuje se srdeční čakrou a při druhé s jazykovou čakrou (ta je napojena na krční čakru).

Harmonizace srdeční čakrou

Když je před námi pokrm na stole, posíláme do něj energii ze srdeční čakry. Představujeme si, že vždy na nádechu nadechneme proud světla z „božského zdroje“ do srdeční čakry skrze záda a na výdechu pošleme proud světla do pokrmu, který je před námi na stole. Tuto energii vnímáme jako univerzální léčivou, která z našeho pokrmu udělá doslova elixír zdraví, lásky a hojnosti. Tento proud světla si můžeme představovat jako zlatý nebo zářivě bílý, či bezbarvý. Stačí zde tři až pět takovýchto proudů světla.

Harmonizace čakrou v jazyku

Používáme ji v momentě, kdy již máme stravu v ústech. Představujeme si, jak nám celou ústní dutinu vyplňuje zářivě zlaté světlo, které vše co jíme, a co našimi ústy prochází, zharmonizuje. Zdrojem tohoto světla je bod uprostřed kořene jazyka. Tato jednoduchá technika je svého druhu energetickou dezinfekcí. Můžeme ji také snadno naučit děti, které jsou občas z různých důvodů vystaveny nekvalitní stravě.


K tématu stravy bych také rád doporučil tento rozhovor s Antónií Mačingovou, který není zdaleka jen o dietě a je v něm řada zajímavých informací týkajících se stravování.




Jan








2 komentáře:

  1. Cítím a snažím se to dělat jak jste napsal Jane.
    Doplním ještě důležitost pití čisté vody.
    K vyhledávání kvalitní a čisté potraviny mně přivedli půsty.
    Už jsem tedy delší půst (nad 7 dní) neměl pár let, neboť necítím potřebu ale od roku 1993 jsem se měl každý rok množství 3, 7, 14 a pár 21 denních půstů.
    Jane jaký máte prosím názor na delší půsty?
    Pavel Z

    OdpovědětVymazat
  2. Kdo mi zaručí, že dnešní zelenina, ovoce je zdravé i když si to pěstuji doma. Půda je zničená chemtrails i když hnojím přírodním materiálem. Spíš je to v chování lidí, to je základ. Meditace, otevírání čaker a to nás navádí i ke stravě i když...........

    OdpovědětVymazat