středa 23. května 2018

Devatero afirmací a pouček žáků Lasenicových




Tyto afirmace byly pečlivě sestaveny žáky Pierra de Lasenice pravděpodobně v padesátých letech minulého století. I dnes nám však mohou býti při práci na sobě inspirací.


Devatero afirmací a pouček žáků Lasenicových

1. Vše dobře skončí!
2. Nic není náhodného!
3. Křivdy na tobě spáchané přenech Osudu, jenž s tebou ruku v ruce kráčí.
4. Psi štěkají, ale kdo by se staral o obsah psího štěkotu?
5. Vše je mája – radosti i strasti.
6. Pozor na maličkosti, dokonalost vyplývá z maličkostí, ale dokonalost není maličkost.
7. Nauč se žádostem nejen vyhovět, ale i odmítat!
8. Přistupuj k člověku bez předsudků, respektuj jeho osobní pravdu.
9. Nauč se snášet s klidnou myslí úspěchy i neúspěchy.

Kdo byl Pierre de Lasenic?

Petr Kohout alias Pierre de Lasenic byl nejvýraznější a nejzáhadnější postavou českého hermetismu v období mezi dvěma světovými válkami. Na své cestě za poznáním prošel snad celý svět. Žil ve Francii, severní Africe, Egyptě, na Madagaskaru, v Indii a dokonce pomáhal s rekonstrukcí chrámu Angkor Vat v tehdejší francouzské Indočíně. Měl velmi vyhraněný smysl pro estetismus. Miloval výtvarné umění, sám maloval, a byl znalcem šperků. O okultním významu šperků dokonce vydal ve Francii lóžový spis. Jistý pan Sedláček vzpomínal, jak ho Lasenic jako dítě v Káraném bral na procházky do lesa, během kterých dovedl přivolat různá lesní zvířata, s nimiž dokázal „zvláštním způsobem“ komunikovat. Z jeho dalších proslulých kousků je znám také ten o evokaci ďábla ve sklepě. Jednomu pražskému „rádoby-okultistovi“ slíbil, že mu ukáže ďábla a ve sklepě jednoho domu na Staroměstském náměstí mu pak skutečně předvedl jakousi magickou operaci, při níž vyděšený „okultista“ dostal od evokované entity „několik astrálních políčků“. Při evokaci egyptského velekněze v Káraném mu bylo, mimo jiné, sděleno: „..a byť i mohu tě chránit jen před tebou samým, poznáš brzy, že je to dosti“.

Jan Kefer ho nazval velkým objevitelem esoterního Egypta. Tím také byl. Dostalo se mu nejvyššího zasvěcení v pyramidě v Gíze, kde jak později sdělil pouze několika málo svým přátelům, mu bylo, krom jiného, umožněno také přímé nazírání do astrálu v iniciační kobce, kde strávil noc. Zde se naučil opouštět své tělo.

Řadu dalších informací o tomto velikánovi českého hermetismu se lze dočíst v knize: „Novodobý český hermetismus“ a zde přidávám ještě odkaz na databázi knih: https://www.databazeknih.cz/autori/pierre-de-lasenic-20068

Nelpi na životě, ale využij jeho krátkosti k novému bytí.“
Pierre de Lasenic











Jan
www.homosignum.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat