pondělí 21. května 2018

Tajemství našich bankovek aneb esoterický výklad jejich symboliky, část IV.


Tajemství našich bankovek aneb esoterický výklad jejich symboliky, část IV.

Jaká tajemství, jaká poselství a skrytá sdělení nám skrývají naše bankovky? Vydejme se spolu po jejich stopách a nahlédněme při tom do těch čaker, které byly pro ony velikány naší historie, jež se na nás z líců bankovek dívají, klíčové a formovaly nejen jejich životy.


Žena, jejímuž kouzelnému magickému hlasu naslouchal celý svět, operní pěvkyně Ema Destinnová, na nás hledí z dvoutisícovky. Ovšem málo kdo už ví, žen magický hlas uměl nejen zpívat, ale také šeptat a to tak, že svými vibracemi pomáhal bourat Rakousko. Ema Destinnová pracovala pro Trojdohodu a pravděpodobně i pro anglickou tajnou službu. Od barona Leonardiho koupila se zámkem ve Stráži nad Nežárkou i v té době největší knihovnu okultní literatury ve střední Evropě. Díky experimentům s magií, do kterých se zbrkle vrhla, následoval pozvolný pád profesního i soukromého života. Proto se od ní část české veřejnosti také distancovala a pěvkyně zemřela opuštěná v lednu roku 1930. Po její smrti, jak je zde ostatně zvykem, si společnost česká vše uvědomila a uspořádala grandiosní pohřeb. V průhledu bankovky vidíme, jak housle vstupují hmatníkem do levého ucha Emy. To značí, že Ema má pro tajnou službu důležitou zprávu. Upomínkou na její hlas je také lyra se třemi strunami na líci bankovky. Lyra proto, neboť Ema Destinnová byla celý život spojena s hudbou, tři struny připomínají Trojdohodu. Když se bankovkou pohne, tak struny mění barvu ze zlaté do zelené a to připomíná, že ve špionážních službách nemá nic takovou podobu, jakou na první pohled ukazuje, a také se jedná o odkaz na tajné písmo.

Nemůže být žádným překvapením, že božská Ema měla zcela otevřenou krční čakru. Tedy ze 100%. Příčinou jejích určitých životních útrap a bankrotu jejího podnikání byla zablokovaná druhá a do určité míry i šestá čakra. Dále také přítomnost entity, která se na ní díky její neopatrnosti a lehkovážnosti v magické praxi, napojila a odebírala jí energii.

Za zmínku také stojí fakt, že po její smrti celá knihovna zmizela a nenašlo se z ní vůbec nic. Její hodnota už v té době byla nevyčíslitelná a v tehdejším Československu neměla obdoby. Energie v určitých komnatách zámku ve Stráži nad Nežárkou rozhodně nelze označit jako pozitivní a dodnes tam je přítomna zbytková energie černé magie.


Pětitisícovka má na líci prvního prezidenta Československa. Na rubu je koláž Prahy, která je zpodobněna jako dlaň, jejíž prsty věže se pomalu zavírají. Orloj a osm věží města směřuje vzhůru ke hvězdám tak, jak kněžna Libuše prorokovala. V průhledu prezident Masaryk vyhlíží skrze věže sakrálních staveb, kostel svatého Mikuláše a katedrály svatého Víta a kolem dokola jsou znaky královských majestátů Zemí koruny české. Ledňáček ve věnci, koruna s proplétaným znakem dvojitého W a korunovaný český lev.
České bankovky tvoří celistvý blok od prvního českého krále k prvnímu českému prezidentovi a jsou v podstatě historií naší země v kostce. Proto jsou na světě zcela ojedinělé a daleko nejzajímavější. Také jsou zajímavé dějinné souvislosti a zapomenuté vztahy, které nám ukazují.

Otevřená třetí čakra v tomto případě nemůže překvapit. Ovšem srdeční čakra byla trochu zablokovaná. Její otevřenost byla na 45ti procentech. (Na politika dvacátého století to je ale stále ještě výkon...) Takže, tatíčku, ehm…., vážně sestřelili toho Štefánika omylem?


Příště: co se chystá

Jan

www.homosignum.cz


Žádné komentáře:

Okomentovat