pátek 3. května 2019

S nadprůměrně otevřenou třetí čakrou to jde i bez rukou aneb příběh bezrukého Frantíka



S nadprůměrně otevřenou třetí čakrou to jde i bez rukou aneb příběh bezrukého Frantíka

 František Filip se narodil 20.2.1904 v Orlických horách v obci Jamné nad Orlicí jako syn Štěpána a Mariany Filipových. Narodil se bez rukou. Řídící učitel Cita v jamenské škole ve spolupráci s tamním lékařem a školním radou vymyslel školní lavici, v níž se mohl František naučit psát nohama. Naučil se toho však mnohem více, například nohou přehodil kamenem místní kostel.
Patřil mezi první chovance Jedličkova ústavu. Rychle si zvykl na prostředí ústavu i kolektiv postižených dětí. Jeho přísný a náročný učitel pan Bakule jej motivoval heslem: Chci a proto umím!
 Začátkem roku 1919 se ředitel Bakule neshodl s profesorem Jedličkou, předsedou Spolku pro léčbu a výchovu mrzáků a rachitiků, dal výpověď a založil Bakulův ústav pro výchovu životem a prací, kam ho následovala většina dětí včetně Frantíka. 

Nejslavnější část jeho života začala v roce 1920 kdy se naučil řídit automobil, jak jinak než nohama…  Byl také členem Bakulova pěveckého sboru, který byl v roce 1923 pozván do USA. Veškeré náklady pokryl prezident Masaryk půlmilionovým darem. Frantík měl ve zvyku při pozdravu podávat svou pravou nohu. A takto si potřásl v USA s prezidentem Hardingem i s Henry Fordem, od kterého dostal darem Forda s nožním ovládáním, se kterým se pak proháněl nejraději od Národního divadla na Malostranské náměstí a zpět. Nutno dodat, že byl vůbec jedním z prvních řidičů. Napsal knihu a řadu novinových článků, podnikal v různých oborech, dvakrát se oženil a dvakrát byl otcem. Byl o něm natočen krátký film „Bezruký šofér“, který se promítal ještě za jeho života. Zemřel náhle v roce 1957. 

Dokázal tolik věcí během jedné inkarnace, že jiní na ně potřebují i dvacet životů. Jednalo se pravděpodobně o vysokou duchovní bytost, která si udělala během jedné své inkarnace těžkou karmu. Takto si ji následně celou vyčistil. Kromě silně nadprůměrně otevřené třetí čakry měl také vysoko nad průměrem srdeční i krční čakru. Lidmi byl milován a vše dělal s láskou. Vždy měl dobrou náladu a rozdával radost na všechny strany. Je ztělesněním toho, že vůle spolu s láskou (3+4 čakra) překoná jakékoli těžkosti včetně těžkých tělesných handicapů.

popisek, který se zobrazí při najetí kurzorem


Zde se můžete podívat na záběry z filmu „Bezruký šofér“ a také na exklusivní záběry z filmu o Bakulově ústavu z roku 1920, kdy bylo Frantíkovi 16 let. Část o Frantíkovi začíná po 4té minutě.


Jan
www.homosignum.cz

Tento článek smí být volně šířen včetně tohoto textu a odkazu na zdroj: https://homosignum.blogspot.com/2019/05/s-nadprumerne-otevrenou-treti-cakrou-to.html




Žádné komentáře:

Okomentovat