středa 23. prosince 2020

Kaple Panny Marie Bolestné a sv. Kříže na Křížové hoře

 


Energetické místo:
Kaple Panny Marie Bolestné a sv. Kříže na Křížové hoře v Českém Krumlově

 Místo, ze kterého je ikonický výhled na magické alchymistické město Český Krumlov se nachází v jeho jižní části. Přímo umocňuje jeho energetickou dynamiku a ovlivňuje jej světlými astrálními proudy.

Osmiboká barokní kaple byla vystavena roku 1710 a je zaklenuta osmidílnou klenbou se stanovou střechou, kterou zdobí lucerny a dvojitý kříž. Osmiboký ochoz je zaklenutý valenou klenbou a chrání tak vlastní objekt kaple. Architektem byl Jan Dominik Spazzi. V minulosti se jednalo o významném poutní místo katolických věřících. Areál byl v devadesátých letech zrekonstruován a před několika lety se „odpojil“ od církve. Je to možná těžko uvěřitelné, ale toto místo dnes již neprovozuje ani katolická, ani jiná církev. Místo spravují soukromé osoby a díky tomu je otevřené veřejnosti, a to včetně samotné kaple! Hlavní energetický bod v kapli vyzařuje silnou energii, která rezonuje se srdeční čakrou a je léčivá. Odkazů na srdeční energie máme přímo v kapli celou řadu.
Jedná se o původní praslovanskou svatyni. Na tomto místě se léčilo a prováděli se zde různé rituály. Také zde probíhala komunikace se Sylfami, bytostmi (vílami) vzdušného živlu.

kliknutím levým tlačítkem myši na fotografii se zobrazí v plné velikosti


za Krumlovem se v podzimní mlze schovává Blanský les a jeho nejvyšší vrchol - Kleť (1084 m)
v ambitech se můžeme také posadit a rozjímat
ach ti ukřižovaní....



8 srdcí na stropě kaple

i pravoslavný obraz dává tušit, že místo již nepodléhá moci katolické církve, pod obrazem další symbol srdce


V ambitech nalezneme celou řadu informací, fotografií i zachovalých stavebních fragmentů ke staletým dějinám tohoto místa. Manželé jež jej mají v péči se o něj opravdu příkladně starají. I díky kouzelnému výhledu na Český Krumlov a Blanský les s Kletí se jedná vpravdě o pohádkové místo s velmi silným geniem loci. Návštěva takového místa potěší za jakéhokoliv počasí.

Přímo v kapli můžete posedět a načerpat tak srdeční energii. Pokud někomu chcete poslat léčivou energii na dálku, tak toto místo je pro to ideální.

 

popisek, který se zobrazí při najetí kurzorem

Honza

www.homosignum.cz



 

Žádné komentáře:

Okomentovat