úterý 7. dubna 2020

Čakry


Čakry

Čakry jsou energetická centra našeho jemnohmotného těla, která utvářejí naše fyzická těla, a viděno v širším kontextu, také celou naši fyzickou realitu. Označení čakra pochází ze sanskrtu, který ho převzal z praslovanštiny, a vzhledem k jeho zevšednění jsem se též rozhodl pro použití tohoto termínu. Nejvíce informací o čakrách a naukách o jemnohmotných energiích uvnitř i vně lidského těla (tedy i v krajině, floře, fauně) k nám přišlo z Indie a dalších asijských zemí, ve kterých tradice práce s jemnohmotnými energiemi nebyla v důsledku politických či náboženský změn nijak narušena a zpřetrhána jako se tomu stalo díky nejprve příchodu křesťanství a následně řádění inkvizice u nás v Evropě. Kontinuální předávání znalostí o těchto energetických centrech a jemnohmotných energiích však nejsou doménou pouze Asijských států v čele s Indií, dosud si tyto znalosti předávají Aboridžinci v Austrálii, Křováci a snad ještě nějaké další kmeny v Africe, stejně tak jako celá řada Jiho a Středo Amerických indiánských kmenů a několik indiánských kmenů v Severní Americe (např. Hopiů). Taktéž v Rusku se ani přes značné úsilí Bolševiků nepodařilo tyto znalosti poslat do zapomnění.

S energetickými centry a jemnohmotnými energiemi však byli velmi dobře obeznámeni také naši slovanští předci, stejně tak keltové, germáni, staří egypťané, před nimi atlanťané, lemuřané, hyperborejci a celá řada dalších civilizací, kmenů a kultur. Na území České Republiky a západního Slovenska se nacházejí stovky míst, kde naši slovanští předkové cíleně pracovali na rozvoji a harmonizaci jednotlivých čaker a stovky či spíše tisíce míst, kde bylo cíleně pracováno s jemnohmotnými energiemi Země, Slunce, ba i vesmíru. Mnoho těchto míst je přístupných dodnes. Některé z nich jsou aktivní nepřetržitě a některé z nich se opět zaktivovali – probudili, nebo se právě probouzejí. Lidé začali v posledních letech cíleně navštěvovat energetická místa, aby na nich individuálně pracovali s energiemi, tak, jako naši předci a zájem o tyto aktivity neustále narůstá.

- O energetických místech natáčím videa, která naleznete na mém YT kanále. Zde je video o Kbílském dolmenu. -

Lidé si v poslední době stále více uvědomují, že práce na sobě, na svém duchovním růstu má zásadní význam nejen pro jejich vlastní život, ale také pro život jejich nejbližších, pro celý národ a v neposlední řadě pro celou planetu. Protože jak praví zásadní poučka hermetismu: jak dole, tak nahoře. Tedy když dáme do pořádku vše uvnitř, dá se do pořádku i vše vně. A protože to vnitřní utváří to vnější a nikoli naopak, je třeba zaměřit svou pozornost dovnitř, do sebe.  A právě zásadním tématem práce na sobě je práce s čakrami.

popisek, který se zobrazí při najetí kurzorem

Základních čaker máme v těle 7. Z těchto sedmi základních čaker se rozbíhají tisíce drobných energetických bodů do celého lidského těla. Z těmito drobnými energetickými body pracuje například tzv. čínská medicína, kterážto má pochopitelně nesrovnatelně lepší výsledky než tzv. západní medicína. Další čakry se nacházejí mimo tělo a to jak směrem nahorů, tak směrem dolů. Dle některých nauk jich je až ca 170. Drtivá většina z nich nám však neslouží pro fungování v této 3D realitě. Teorie o mnohem vyšším počtu základních čaker souzní s teoriemi o tom, že člověk je multidimenzionální bytost a dokáže tedy existovat i v jiném, než tří-dimenzionálním prostoru (realitách - hustotách). Každá realita má svou vlastní frekvenci vibrací, stejně tak jako každá čakra. Tedy tak, jako ve 3D realitě slouží pro fungování a tvoření fyzického těla první čakra, může v 6D realitě sloužit zcela jiná čakra, kterou máme v této realitě mimo prostor fyzického těla. I z tohoto důvodu je pro nás zásadní práce s oněmi základními sedmi čakrami, které se nacházejí v prostoru fyzického těla.

Techniky práce s čakrami aneb práce s čakrami je práce na sobě

Způsobů práce s čakrami je několik a abychom byli při práci na sobě opravdu úspěšní, pak je nutné kombinovat několik technik. Tou hlavní jsou meditace na konkrétní čakry, stejně tak důležité je něco, co bych označil jako uplatňování principů harmonie v každodenním životě, které spočívá v tom, abychom byli ve svém konání vždy v souladu s vesmírným řádem – principem věčnosti, bohem či jak je komu libo. Dále jsou to naše myšlenky („počítá“ se i to na co myslíme!). Čistota myšlenek je nesmírně důležitá a řada lidí ji bohužel stále podceňuje. Je nesmírně důležité abychom přijímaly pouze čisté energie. Sem tedy patří v první řadě strava. V dnešní době, kdy jsou supermarkety doslova plné jedů je zprvu ne zcela jednoduché nalézt obchody či trhy, kde lze zakoupit energeticky čisté potraviny. Díky stále většímu počtu malých farmářů, zemědělců, pekařů, kteří nepoužívají „žádnou chemii“ či výrobců tzv. Raw food potravin to je však i zde v České Republice a na Slovensku stále snadnější a levnější než před lety. Velmi silným zdrojem negativních energií jsou mainstreamová média, která jsou plná lží, nenávisti a propagandy. Energie všech mainstreamových médií – internetových, tištěných, tv i rádií je doslova jedovatá. To také díky tomu, že jsou plná podprahových signalů, které slouží k manipulaci (rusofobie, konzumerismus, globalismus, multikulturalismus). Těmto energiím se vyhnout je to nejjednodušší. Složitější to již je s tzv. Elektrosmogem, který je dnes téměř všudypřítomný (ve velkých městech je doslova na každém kroku). Proti elektrosmogu však existují aktiviní i pasivní prostředky, jako je například Somavedic, díky kterým jej můžeme více či méně neutralizovat. Zrovna tak je důležité jakými předměty se obklopujeme a s jakými lidmi se stýkáme.  Když máme zharmonizovanou srdeční čakru, tak začneme vnímat kdy nám přítomnost nějakých osob dělá dobře a kdy vyloženě špatně. Lidé, kteří mají bloky ve spodních čakrách a/nebo mají nedostatkem energie, tak vědomě, ale častěji nevědomě vysávají z druhých energii. Jakmile se Vám dostatečně pootevře srdeční čakra, začnete velmi dobře vnímat v přítomnosti koho se cítíte dobře nebo špatně. V neposlední řadě je také důležitý kontakt s přírodou. Čím častěji přírodu navštěvujeme tím lépe. Pobytem v přírodě si čistíme auru (to je nejefektivnější zejména ve smrkových lesích) a dobíjíme energii. Samozřejmostí by nám měl být pozitivní vztah k sobě samému, jako pozitivní vztah k druhým i všem živým i zdánlivě neživým bytostem.


Jak začít meditovat

Poté co se seznámíme s čakrami a jejich funkcemi v jemnohmotném těle, je dobré si zjistit jak na tom jsme abychom věděli na jaké čakry zaměřit svou pozornost. Pak už můžeme začít s meditacemi.

Meditovat může začít každý prakticky ihned. Pokud se zprvu necítíte na samostatnou meditaci, můžete se dát do meditace řízené. Řízené meditace lze stáhnout z internetu – nebo je poslouchat i online. Pokud se bavíme o řízených meditacích na odblokování a harmonizaci jednotlivých čaker, pak mám jako nejúčinější ověřené meditace od Miroslava Zelenky.

U meditace bychom měli mít vždy pohodlí. Většinou je nejpohodlnější ležet na nějaké měkké podložce a být přikrytý dekou tak, aby nám nebyla zima. Určitě ale není dobré abychom se potili. Musíme se zkrátka cítít příjemně. Komu nevyhovuje ležet, tak může při meditaci sedět. Tak je tomu přibližně u 10% lidí, kteří pravidelně meditují. Je dobré sundat vše kovové – hodinky, náramky, řetízky a také vše co nás někde škrtí, jako případné těsné gumy u spodního prádla či u ponožek.
Po té, co se takto uložíme, začneme propínat svaly. Napneme silně svaly v celém těle jak to jen jde – tak učiníme na nádechu. Chvíli zadržíme dech a svaly držíme napnuté (stačí klidně 3 sekundy). Na výdechu pomalu uvolníme všechny svaly v celém těle. Kolik takových takových napnutí a uvolnění třeba je individuální, ale většinou postačí od 5ti do 15ti. Po této přípravě – nalazení se do stavu změněného vědomí se v případě řízené meditace řídíme konkrétními pokyny. V případě vlastní meditace pracujeme dle naší libosti. Nejrozšířenější, nejjednodušší a zároveň nejfunkčnější technika meditace na aktivaci a harmonizaci čaker je „nadechování světla“ do prostoru čakry, kterému se budeme věnovat následně.

Kompletní informace o všech sedmi čakrách budu zde na blogu publikovat během následujících týdnů. Věřím, že řadě z vás pomohou nejen na cestě za poznáním, ale také pomoci sobě a druhým bytostem.

S láskou

Jan
www.homosignum.cz

Další články: Koronavirus - otázky a odpovědi  Džala néti  Modrý terapeut  Somavedic Medic Rubín - analýza přístroje Nová kamenná sestava ve Vysočanech u Nového Bydžova 2-4-5 Čakrová triáda úspěšných vztahů Jak je lidstvo dlouhodobě ovládáno a jak se z toho vymanit Fotonávod na nejlevnější pyramidu Výhled na rok 2019 Buddha před zrozením Video: Jan Žižka a Trocnov Video - U Svaté Trojice Video: Kněžská sákla Čerpání jemnohmotné energie z vesmíru a ze Země Cítím potřebu změny. Co mám dělat?Uplatňujme principy harmonie v každodenním životě - jen meditovat nestačíFilištíni, hledači a klíč k vyšším dimenzímPrvní "hodiny" po probuzení aneb co se stane, když se nám rozvine mimosmyslové vnímání







Žádné komentáře:

Okomentovat