úterý 28. dubna 2020

3. čakra: Manipura - solar

Třetí čakra – solar– Manipura

umístění - nachází se v tzv. Solární pleteni – solar plexu, uprostřed prsou pod srdcem
funkce – vůle, sebedůvěra, sebeovládání, moc, sebeprosazování, distribuce životní energie, tvorba a ovlivňování naší vlastní reality
propojení s fyzickým tělem - jsou na ní napojeny orgány v horní dutině břišní
hormony – insulin
žlázy – slinivka břišní
barva – žlutá
tón - E
mantra - RAM
element – oheň
esenciální olej – citron, grep, anýz, levandule, heřmánek
kameny – topaz, citrín, jantar
planety – Mars, Slunce
rostliny – karafiát
koření – kardamom, anýz
kov – železo, zlato
aspekty – hrdost, sebeúcta, sebedůvěra, odpovědnost za vlastní rozhodnutí, čest, reakce na kritiku
tělesné aktivity – jízda na kole, pěší turistika, zápas, survival*
duchovní aktivity – meditace, umět být sám se sebou, sám sebou a cenit si toho
pozitivní archetyp – bojovník
negativní archetyp – sluha

osobnost – Ladislav Klíma, Jan Žižka, Alexandr Makedonský

Ladislav Klíma
- český filosof a spisovatel, který dokázal, že silnou vůlí lze překonat jakékoliv překážky
Mezi jeho slavné kousky patří například spaní ve sněhu v mrazu (navíc nahý), konzumace 1. litru tvrdého alkoholu na ex nebo zcela červivých buřtů. Pěšky také podnikal mnohakilometrové tůry. Vědomě pracoval na energetických místech (např. Svatý Jan pod Skalou), ale výhradně svým vlastním systémem.


Jan Žižka
- informace o Janu Žižkovi naleznete v mém videu z Trocnova




Alexand Makedonský
- jeden z nejúspěšnějších vojevůdců v dějinách
- jediný vojevůdce, kromě Jana Žižky, který nikdy neprohrál žádnou bitvu (ale na rozdíl od něj měl početnější armádu a nečelil tolika bezvýchodným situacím)


Afirmace

Zasloužím si takový život jaký si přeji.
Jsem absolutní vůle.
Zasloužím si to nejlepší.
Věřím svým schopnostem.
Akceptuji sílu svého bytí, která do mého života přináší zdraví, lásku a radost.
Vnímám sílu svého života.
Jsem dobro, světlo a láska.
Volím si cestu zdraví a štěstí.
Dokáži uskutečnit jakýkoliv záměr, který je v souladu s řádem vesmíru.



popisek, který se zobrazí při najetí kurzorem


Otázky pro zaměření pozornosti na aspekty třetí čakry a dosažení jejich harmonie

Jak si sám sebe vážím?
Vidím hodnotu druhých aniž by ji oni sami viděli?
Dokážu se spojit se svým vnitřním světlem, inteligencí a láskou?
Jsem připraven investovat čas a energii abych si vědomě tvořil realitu, takovou jakou chci?
Na co jsem ve svém životě hrdý?
Dokážu ocenit své minulé úspěchy?
Co je to nejlepší, co jsem kdy ve svém životě udělal?
Vážím si věcí, které jsem dotáhl do konce, zejména pokud to byli velmi náročné a obtížné věci?
Cením si své schopnosti konat dobro?
Mám radost když mohu započaté projekty dokončit?
Věřím si, že ve vztazích mohu dělat taková rozhodnutí, která jsou správná.
Věřím, že mohu své povolání a všechny důležité věci zvládnout na mistrovské úrovni?
Jaký mám postoj ke své vlastní síle?
Dokážu dát zřetelnými slovy jasně najevo, že se nenechám nikým využívat, když cítím že dotyčný tak koná?
Dokážu nasadit své síly pro blaho druhých?
Dokážu nalézt harmonii mezi autoritou, pokorou a soucitem?
Nezneužívám svou autoritu?
Zdokonaluji svou autoritu a učím se ji ovládat?
Prosazuji věci silou pouze v případech, kdy je to nezbytně nutné?
Vím, že v jakékoli situaci mám vždy svobodu volby?
Uvědomuji si, že svoboda rozhodování má pro vývoj lidstva zásadní význam?
Dokáži pomáhat nezištně druhým bytostem?



Jak se může projevovat zablokovaná Manipura

Nedostatek vůle. Podléhání vůli druhých. Ztráta sebeúcty a sebedůvěry. Jedinec je manipulovatelný a snadno ovládán jako loutka. V partnerských vztazích se projevuje tak, že partner se zablokovanou Manipurou je zcela pod kontrolou druhého partnera. Vše se děje tak, jak si protějšek přeje. Ani snaha prosadit si byť jen naprostou maličkost se nikdy nesetká s úspěchem. V pracovních vztazích se např. u vedoucích pracovníků projevuje naprostou absencí autority – nulovým respektem u podřízených. Neschopnost realizovat své plány, dotahovat věci do konce. Nedůvěrou v sebe sama. Podceňování a nedoceňování vlastních schopností. Neschopnost prosadit vlastní názor byť by byl sebesprávnější. Neschopnost prosadit se v kolektivu. Špatný vztah k přírodě. Strach z přírodních sil. Závislost na hmotných věcech. Podléhání propagandě skrze média. V podmínkách ČR např. naprostá důvěra v ČT nebo Idnes.cz, atd.
 Potíže s trávením, žaludeční a dvanácterníkové vředy, střevní poruchy, zánět slinivky břišní, cukrovka, anorexie, bulimie, porucha činnosti jater a nadledvinek. Celkově jakékoli potíže v horní dutině břišní a spodní dutině hrudní.

Když je Mainpura silnější než Anáhata

Tato kombinace, kdy je třetí čakra silnější než čtvrtá - srdeční, má za následek možnou tvorbu těžké karmy. To jsou například případy politiků nebo velkopodnikatelů. Ukázkovým případem v podmníkách ČR je ale v současnosti například také úspěšná sportovkyně Ester Ledecká, která má srdeční čakru zablokovanou zatímco třetí má téměř otevřenou. To může každý vidět například v reklamách, ke kterým se propůjčuje (Milka, Lidl). Jediným kriteriem je pro ní výše sumy a ekologické či morální chování klienta nehraje žádnou roli.

Každý kdo je úspěšný v manipulování s druhými lidmi, nebo přímo černé magii má vždy buďto téměř, nebo zcela otevřenou třetí čakru a více či méně zablokovanou čakru srdeční.

Meditace pro rozvoj Manipury

Představujte si, jak do prostoru v solární pleteni (v solaru – solar plexu) nadechujete zářící teplé zlaté světlo. Zadržte na ca 5 sek. dech a vnímejte jak se teplé světlo mění ve žhavé a energie se v čakře silně akumuluje. Během výdechu vypouštějte světlo do prostoru horní části břicha a spodní části hrudníku a vnímejte ,jak příjemně pulsuje. Na konci výdechu si představujte jak žhavé světlo zcela zaplnilo prostor horní části břicha a spodní části hrudníku a vyplňuje i nejbližší prostor kolem.

U této i u všech ostatních meditací na jakoukoli čakru platí, že pokud se Vám více líbí nebo je pro Vás jednodušší představa bílého nebo duhového světla, tak si můžete představovat to. Jako univerzální platí také imaginace zlatobílého světla.




Podpůrné formy harmonizace

kořením – kardamom, anýz
rostlinami – karafiát, slunečnice, heřmánek, fenykl
drahokami/minerály – topaz, citrín, jantar
aromaterapie - citron, grep, anýz, levandule, heřmánek




* Z anglického slova „survive“ - přežít. Jedná se o aktivitu, která člověka učí, jak se zachovat v situacích, které ohrožují život a to především v přírodě. Pro komplexnost výkladu této novodobé aktivity populární zejména mezi muži, uvádím výklad z webu sealteam.

    1. Survival je v angličtině přežití,přežít. Neboli survival znamená,že se učíme přežít nebo vydržet nějakou dobu v přírodě a to bez nějakých moderních věcí,např. stan.pitná voda koupená ve velkoobchodě,atd. Takže po našem to znamená přežít.
    2. Slovo survival znamená naučit se orientovat bez pomoci GPS,naučit se pomoci sobě či druhým na pokraji sil,nebo ve špatné situaci.
    3. Survival souhrn znalostí a dovedností,které jsou potřeba "kdyby náhodou".Tyto znalosti jsou někdy i všestrannější než si sami dovedeme představit. Někdy to znamená , že je to úplná "kravina",která není k životu potřebná. Pro někhoho nudná,ale co kdyby!Je to zájem a to dlouhodobý a né na jeden měsíc či dokonce týden.Někteří si myslí,že je to správně zváno military survival,ale pletou se. Protože si všichni bereme vojenské oblečení,či nástroje(nože,spacáky,...)Ale ne protože chceme s někým bojovat či ...,ale protože jsou vojenské věci kvalitní a odolné.
    4. Military survival je vojenská a mnohdy utajovaná činnost, která učí jak přežít v bojových situacích příslušníky elitních jednotek v různých podmínkách a to i na úkor životů protivníkayučován je proto, že příslušník elitních vojenských jednotek muže být vystaven někdy i krutému a nelidskému zacházení ze strany nepřítele a proto je touto formou připravován na možná úskalí bojových úkolů, které ho mohou během služby potkat. A to je potom jedno,jestli je to pilot stíhačky či tankista,nebo sniper.
    5. Je třeba si také uvědomit, že výcvik pilota stíhačky je zpravidla mnohem dražší než stíhačka samotná. Přežití v přírodě je součást military survivalu.

Survival je činnost,která dokáže ucelit fyzickou stránku i psychickou stránku jednotlivce. Znamená to soubor vědomostí,které se mohou hodit v těžkých životních situacích.

Přehled analýz čaker, které nabízím.

Jan
www.homosignum.cz 

Další články: Čakry Koronavirus - otázky a odpovědi  Džala néti  Modrý terapeut  Somavedic Medic Rubín - analýza přístroje Nová kamenná sestava ve Vysočanech u Nového Bydžova 2-4-5 Čakrová triáda úspěšných vztahů Jak je lidstvo dlouhodobě ovládáno a jak se z toho vymanit Fotonávod na nejlevnější pyramidu Výhled na rok 2019 Buddha před zrozením Video: Jan Žižka a Trocnov Video - U Svaté Trojice Video: Kněžská sákla Čerpání jemnohmotné energie z vesmíru a ze Země Cítím potřebu změny. Co mám dělat?Uplatňujme principy harmonie v každodenním životě - jen meditovat nestačíFilištíni, hledači a klíč k vyšším dimenzímPrvní "hodiny" po probuzení aneb co se stane, když se nám rozvine mimosmyslové vnímání









 

Žádné komentáře:

Okomentovat