úterý 5. května 2020

4. čakra: Anáhata - srdeční čakra




Čtvrtá čakra – srdeční - Anáhata

umístění - nachází se na úrovni srdce, avšak nikoli nalevo, nýbrž uprostřed prsou
funkce – láska, cit, soucit, dobrota, schopnost vycítit nebezpečí
propojení s fyzickým tělem – je na ní napojeno srdce, plíce, krevní oběh, kůže
hormony – thymohormon
žlázy – brzlík
barva – zelená, zlatá
tón - F
mantra - YAM
element – vzduch
esenciální olej – růže, konvalinka
kameny – růženín, diamant, peridot, kuncit, smaragd
planety – Venuše
rostliny – růže, náprstník, lilie
koření – šafrán
kov – zlato, měď
aspekty – láska, cit, soucit, dobrota, schopnost vycítit nebezpečí
tělesné aktivity – běh, masáže, tanec, jóga
duchovní aktivity – naučit se nejdříve milovat sám sebe a teprve potom ostatní – milovat sebe, druhé, i vše živé a zdánlivě neživé, rozdávat vědomě lásku
pozitivní archetyp – milující
negativní archetyp – herec

Otevřená srdeční čakra je také ochrana před vytvořením negativní karmy, protože kdo má otevřenou srdeční čakru nemůže působit negativně ani na sebe, ani na jiné bytosti. Energii ze srdeční čakry můžeme navíc posílat, třeba každý den, nejen našim blízkým, ale klidně i cizím lidem a všem bytostem. Pokud máme v práci autoritativního šéfa, nebo nepřejícího souseda, tak všem můžeme posílat energii ze srdeční do srdeční čakry a dříve nebo později se vždy dostaví účinek.

Známé osobnosti s otevřenou srdeční čakrou

páter František Ferda
Jeden z našich nejznámějších a nejúspěšnějších léčitelů.

 Jan Amos Komenský
Jeden z našich největších filosofů, učitelů a spisovatelů.
Jeho dílo je dodnes záměrně skrýváno a jeho knihy jsou nedostupné. Velkou vyjímkou posledních let je grandiozní vydání jeho Labyrintu světa, z konce roku 2019, který se však prodává za cenu kolem 2500,- Kč!
Nová vydání jeho knih, u kterých je psáno "V jazyce 21. století" jsou ideologicky upravena aby vyhovovala současnému režimu.
Ježíš Kristus

Podle mých informací byl Ježíš Kristus skutečný. Díky svým zcela rozvinutým jasnovidným a léčitelským schopnostem pomáhal lidem. Měl děti (několik) s Máří Magdalenou. Skutečné informace o jeho životě a smrti byli zlikvidovány v polovině pátého století spolu s původním - gnostickým - křesťanstvím. Informace v Bibli jsou neúplné a překroucené. Stejně tak "Svitky od mrtvého moře", res. jejich dostupná knižní vydání, jsou zcenzurované.


Afirmace

Jem láskyplná milující bytost.
Veškerá láska sídlí v mém srdci.
Prostřednictvím lásky se spojuji se vším živým, viditelným i neviditelným.
Ukotvuji své srdce v pravdě a lásce.
Láska mne otevírá a uzdravuje.
Následuji touhu svého srdce po lásce, pravdě, dobrotě a lásce.
Radost je základem mého života.
Mé srdce svítí.


Otázky pro zaměření pozornosti na aspekty čtvrté čakry a dosažení jejich harmonie

Miluji sám sebe?
Miluji druhé?
Miluji přírodu a všechny její krásy?
Miluji život?
Co mne dělá šťastným?
Dokážu dávat lásku svému okolí?
Dokážu odpustit lidem, kteří mi ublížili?
Toužím po svobodě? Jsem svobodná bytost?
Věřím, že jsme všichni propojeni?
Poslouchám své srdce?
Jsem schopen vycítit nebezpečí?
Odkud se bere v mém životě radost?
Dokážu definovat radost?
Zažívám radost s ostatními?

popisek, který se zobrazí při najetí kurzorem

Jak se může projevovat zablokovaná Anáhata

Nedostatekem lásky. Nedostatekem sebelásky. Manipulovatelností. Nenávistí. Hrubostí – např. slovníkem – tj. používáním sprostých a hrubých slov. Despektem. Bezcitností. Neschopností vyciťovat dobro i zlo a neschopnost je rozlišit. Podléháním černé magii, i jejímu praktikování.

Meditace pro rozvoj Anáhaty

Představujte si, jak do prostoru uprostřed prsou nadechujete zářící teplé zlaté světlo. Zadržte na ca 5 sek. dech a vnímejte jak se teplé světlo mění ve žhavé a energie se v čakře silně akumuluje. Během výdechu vypouštějte světlo do prostoru celého hrudníku a vnímejte ,jak příjemně pulsuje. Na konci výdechu si představujte jak žhavé světlo zcela zaplnilo prostor celého hrudníku a vyplňuje i nejbližší prostor kolem.

U této i u všech ostatních meditací na jakoukoli čakru platí, že pokud se Vám více líbí nebo je pro Vás jednodušší představa bílého nebo duhového světla, tak si můžete představovat to. Jako univerzální platí také imaginace zlatobílého světla.



Naše Země je srdcem Evropy ( mimochodem Česká Republika je jediná země na světě, ze které, až snad na jednu vyjímku, tečou všechny řeky ven a žádná dovnitř ) a stav našich srdečních čaker má proto vliv na situaci nejen v naší zemi, ale i celé Evropy. Proto jsme středem zájmu řady různých skupin s cílem „naředit energii srdeční čakry Evropy“ a proto je zde neustále rozdmýchávána nenávist a proto jsou zde stále větší snahy o rozdělování společnosti (Rusofobie, Milion chvilek, pomníky fašistům, atd.). I když to nemusí být pro každého snadno pochopitelné, tak o naší budoucnosti rozhoduje stav našich srdcí a nikoliv naše mysl. Argumenty nás nikdy nemohou sjednotit. Na každý argument se vždy najde protiargument, ale pokud máme otevřenou srdeční čakru, tak máme výrazně vyšší schopnost empatie, citu, soucitu, lásky a jasnocitnosti, takže názorové rozdíly lze vyřešit na této úrovni. Každý člověk, který vědomě pracuje se srdeční čakrou a posílá lásku svému okolí, se tak aktivně účastní na tvoření pozitivní budoucnosti, a to nejen své individuální, ale také naší společné.




Podpůrné formy harmonizace

kořením – šafrán
rostlinami – tymián, meduňka, hloh
drahokami/minerály – růženín, diamant, peridot, kuncit, smaragd
aromaterapie – růže, jasmín estragon, konvalinka

Když se otevře Srdeční čakra

- proustoupí vás láska
- prostoupí vás soucit
- prostoupí vás vnitřní klid

- začne se rozvíjet jasnocitnost
- začnou se rozvíjet léčitelské schopnosti
- začnete mít více zodpovědnosti jak vůči sobě, tak vůči druhým bytostem
- vytvoří se "štít", který bude chránit proti nepříznivým událostem a negativním bytostem (účinnost štítu je odvislá od rozvinutí ostatních čaker, frekvence vibrací a životní energie)
-  do života začnou proudit stejně nalazení lidé, otevřené srdeční čakry spolu komunikují, dá se říci, že se určitým způsobem přitahují
- začnete dávat lásku nezištně
- budete přirozenou oporou druhým lidem
- lidem, ale i jiným bytostem bude ve vaší přítomnosti dobře a budou se z ní radovat (zejména jsou bezprostřední malé děti a zvířátka)

Na fysické úrovni dojde ke zlepšení funkce srdce, oběhového systému, brzlíku a zlepší se kvalita krve.

Lidé, kteří mají otevřenou srdeční čakru si navzájem lépe rozumí na úrovni emocí a pocitů.

V zóně působnosti aury se ostatní lidé začnou zdánlivě bez důvodu cítit dobře a to aniž by s člověkem, který má otevřenou srdeční čakru komunikovali nebo ho vůbec viděli.

U všeho platí, že čím více je čakra aktivní tím více se to u jednotlivých výše uvedených vlastností a jevů manifestuje.

Přehled analýz čaker, které nabízím.

Úvod k čakrám
Článek o 1. čakře
Článek o 2. čakře
Článek o 3. čakře


Jan
www.homosignum.cz 

Další články: Čakry Koronavirus - otázky a odpovědi  Džala néti  Modrý terapeut  Somavedic Medic Rubín - analýza přístroje Nová kamenná sestava ve Vysočanech u Nového Bydžova 2-4-5 Čakrová triáda úspěšných vztahů Jak je lidstvo dlouhodobě ovládáno a jak se z toho vymanit Fotonávod na nejlevnější pyramidu Výhled na rok 2019 Buddha před zrozením Video: Jan Žižka a Trocnov Video - U Svaté Trojice Video: Kněžská sákla Čerpání jemnohmotné energie z vesmíru a ze Země Cítím potřebu změny. Co mám dělat?Uplatňujme principy harmonie v každodenním životě - jen meditovat nestačíFilištíni, hledači a klíč k vyšším dimenzímPrvní "hodiny" po probuzení aneb co se stane, když se nám rozvine mimosmyslové vnímání


 

Žádné komentáře:

Okomentovat